Dag 14: Citytrip Odessa
Door: hilkman
Blijf op de hoogte en volg Team Hilkman
27 Juni 2012 | Oekraïne, Odessa
Geen reisdag vandaag, dus tijd om te voet meer van de stad te zien. We zitten aan de rand van de stad en hebben vandaag het centrum per taxi bereikt. Het beeld van de industrie en vervallen gebouwen verdwijnt als we in de binnenstad aankomen. Hier zien we mooie straten, veel oude maar mooie gebouwen en ook dure winkels. We lopen door en laten het centrum achter ons. Hier merk je dat je langzaam een toeristischer gebied verlaat en meer onder de lokale bevolking komt. Op de markt die we tegenkomen zien we dan ook alleen maar mensen uit de regio. Ook het beeld van de auto’s verandert hiermee. De duurdere auto’s die we in het centrum zagen maken plaats voor de oude lada’s. Roetfilters is hier duidelijk geen verplichting, de auto’s ruik je overal. Tot eind van de middag lopen we door de stad en gaan we uiteindelijke terug naar ons hotel.
In het hotel wordt het gezellig druk. We treffen hier weer een groot deel van de Oranje Trophy teams. De afgelopen week was wat meer tijd ontstaan aangezien het oorspronkelijke plan verviel om het Nederlands elftal te volgen naar hun speelsteden. Het is dan ook leuk om iedereen weer te zien. Helaas blijken er voor niet iedereen kamers te zijn, een deel zal dan ook in de tent op het grasveld naast het hotel slapen. De teams die hier nog niet zijn, zien we komend weekend in Kiev, onze volgende bestemming. We houden jullie op de hoogte!
27 Juni 2012 - 20:42
Gerard Van Elswijk:
Mooie uitzichten, veel contrast oud en nieuw, arm en rijk. Soms denk ik bizar om te zien. Gezellig om andere teams weer te ontmoeten. Hotel niet gerekend op vele gasten, je maakt het allemaal mee. Echter de stemming zit er bij jullie goed in. Nu nog een avondje gezellig met elkaar, goed rusten en op naar Kiev, goede reis