Dag 7: Van Charkov naar de kust - Reisverslag uit Yaroshyk, Oekraïne van Team Hilkman - WaarBenJij.nu Dag 7: Van Charkov naar de kust - Reisverslag uit Yaroshyk, Oekraïne van Team Hilkman - WaarBenJij.nu

Dag 7: Van Charkov naar de kust

Door: hilkman

Blijf op de hoogte en volg Team Hilkman

20 Juni 2012 | Oekraïne, Yaroshyk

Woensdag 20 juni, 18.30 uur. Onze planning om vanochtend vroeg te vertrekken viel letterlijk in het water. De regen en onweersbuien van vanochtend zorgden voor een kleine vertraging waardoor we uiteindelijk om half elf zijn vertrokken met als bestemming De Krim, een schiereiland in het zuiden van Ukraine aan de Zwarte Zee.

Onze trip vandaag bestaat uit ongeveer 680 kilometer over wegen die variëren van zeer goede tweebaanswegen tot zeer slechte eenbaanswegen vol hobbels en kuilen. Die laatste halen de snelheid er behoorlijk uit. Daarbij zijn we vanmiddag nog even aan de kant gezet door een agent die ons duidelijk maakte dat we te hard reden. Terwijl de agent op z’n meetapparaat bleef wijzen, vertelden wij hem meerdere malen in het Nederlands dat we hem niet begrepen. Uiteindelijk zijn we over het voetbal begonnen. Dat brak het ijs. Onze oranje auto die inmiddels ook uitgerust is met vlaggetjes van Ukraine blijkt het goed te doen; we mochten doorrijden! Voordat we afgelopen zondag in Charkov aankwamen werden we ook aan de kant gezet door twee vriendelijke agenten. Niet omdat we iets fout hadden gedaan, maar om ons hartelijk welkom te heten in Charkov en of we nog ergens hulp bij nodig hadden! Aardige mensen hier, erg begaan met het voetbal en ook zeker met de oranje supporters.

In het landschap is de afgelopen 400 kilometer weinig veranderd. Op een enkel stadje na is het hier heuvelachtig en zien we veel landbouw. Wel wisselen de temperaturen behoorlijk. Terwijl het vanochtend nog 18 graden was, gaf de thermometer vanmiddag 37 graden aan. Nog iets meer dan 200 kilometer te gaan vandaag… We houden jullie op de hoogte.

• 20 Juni 2012 - 20:22

Johny S:

Wat een boekingen zijn jullie toch

• 21 Juni 2012 - 21:33

Gerard Van Elswijk:

Zo zie je maar dat de kleur oranje verbroederd