Dag 22: De politie te vriend - Reisverslag uit Voronezj, Rusland van Team Hilkman - WaarBenJij.nu Dag 22: De politie te vriend - Reisverslag uit Voronezj, Rusland van Team Hilkman - WaarBenJij.nu

Dag 22: De politie te vriend

Door: hilkman

Blijf op de hoogte en volg Team Hilkman

05 Juli 2012 | Rusland, Voronezj

Donderdag 5 juli, 21.00 uur. Vanochtend zijn we om 10.15 uur vertrokken. Een route vandaag van 550 kilometer die ons over lange b-wegen lijdt. Ondanks dat we op deze wegen, op een paar tankstations na, vandaag nagenoeg geen enkel dorp tegenkomen, blijft het opletten op de weg. Het zijn veelal slechte tweebaanswegen waarbij je veel voorbij de vrachtwagens moet of een asfalteerauto moet inhalen. Deze laatste werken iets anders dan in Nederland waarbij er stukken weg worden afgezet. Aan de voorkant wordt de oude weg weggevreesd, om aan de achterkant meteen een nieuw stuk asfalt neer te leggen waar je dan ook meteen overheen rijdt. Het verkeer hier lijkt het gewend te zijn en vind zich er wel een weg omheen. Het laatste stuk zijn we van de ‘grote weg’ afgegaan en de laatste 200 kilometer binnendoor gereden. Het duurt wat langer, maar het is veel leuker rijden en je ziet meer.

De politie die ons gisteren al wist te vinden, houdt ons ook vandaag diverse keren staande. Onze komst is duidelijk bekend bij de dienders. De ene keer gaat dit sneller dan de andere keer. Papieren even controleren en weer door. Eenmaal aan de rand van Voronezh, onze bestemming van vandaag, lag het iets anders. Ondanks de veel drukkere driebaansweg hier, werden we stuk voor stuk van de linkerbaan afgehaald. De communicatie loopt moeizaam aangezien er nagenoeg geen Engels wordt gesproken. Met een bordje langs de kant van de weg weet een van de teams een Engelssprekende Rus aan te houden die het een en ander voor ons vertaalt. Het is de bedoeling dat we hier wachten en onder begeleiding met alle voertuigen van hier tot aan het hotel in de stad worden gebracht. Aangezien vanochtend niet iedereen op hetzelfde moment is vertrokken, betekent dat dus dat we hier nog wel even staan. Na overleg besluit de politie om ons samen met de vier andere auto’s te begeleiden de stad in. We wanen ons als VIP gasten door het Russische verkeer. In Nederland krijgt alleen de Koningin zo’n begeleiding. In een rit van drie kwartier worden we met sirenes en zwaailichten voor en achter ons langs alle rode stoplichten geloodst.

We hebben ons hotel gevonden en morgen om 08.00 uur staan de politie weer voor ons klaar om ons de stad uit te loodsen, op naar Moskou. We houden jullie op de hoogte!

• 10 Juli 2012 - 22:39

Gerard Van Elswijk:

Zo kan je dus ook een weg repareren, ha ha. Nou een mooie begeleiding door de politie, weer een pluspuntje voor ze. Waan je toch mooi weer en VIP en wat zullen jullie een beiks hebben gehad