Dag 34: Veel muggen en een lekke band - Reisverslag uit Umeå, Zweden van Team Hilkman - WaarBenJij.nu Dag 34: Veel muggen en een lekke band - Reisverslag uit Umeå, Zweden van Team Hilkman - WaarBenJij.nu

Dag 34: Veel muggen en een lekke band

Door: hilkman

Blijf op de hoogte en volg Team Hilkman

17 Juli 2012 | Zweden, Umeå

Dinsdag 17 juli, 16.00 uur. We maken even een korte sprong in de tijd na onze laatste update van afgelopen vrijdag en zullen jullie snel nog uitgebreider vertellen over ons verblijf rond de Noordkaap.

Na ons bezoek aan het Noordelijkste punt zijn we gisteren vanuit Gullesfjord met slecht weer vertrokken. Het plan was om hier een dag langer te blijven. Het slechte weer met 8 graden, veel wind en veel regen heeft ons doen besluiten om eerder te vertrekken. We rijden richting de Zweedse grens en passeren deze bij Abisko. Langzaam trekt de lucht open. Het weer wordt beter. We vinden onze slaapplaats op een camping in de buurt van Overkalix. De camping wordt gerund door de Sami (Lappen). In tegenstelling tot de blanke en veelal blonde Zweedse bevolking hebben de Sami qua uiterlijk meer weg van de Indianen en leven veelal van de natuur. Andere bewoners van deze camping zijn de muggen, veel muggen. Deze lijken niet onder indruk van onze antimuggen middelen. De enige methode is veel kleding aantrekken maar dan nog weten ze ons te vinden. Ook de volgende ochtend zijn deze diertjes nog massaal aanwezig en bezorgen ons de nodige rode bulten.

We vertrekken vanochtend in de richting van Umea dat aan de oostkust van Zweden ligt. Het landschap veranderd langzaam van het rotsachtige ruw begroeide Lapland naar een vriendelijker gebied met bossen en meren. Om tien uur worden we verrast door een lekke band die werd veroorzaakt door een steen op de weg. Het reservewiel is snel onder auto vandaan, de krik ligt duidelijk verder ingegraven. Met behulp van de krik van een ander team is de band snel verwisseld en vervolgen we onze weg. In de stad Lulea die we passeren, blijkt de lokale Euromaster de band te kunnen repareren waarna we om kwart voor twee weer onderweg zijn naar het zuiden.

Het weer wordt beter en beter. Inmiddels is het zonnig met 20 graden en zullen we vannacht onze slaapplaats in de buurt van Umea zoeken. Dit rest ons morgen nog ongeveer 500 kilometer tot Stockholm, waar we weer een aantal dagen zullen verblijven. We houden jullie op de hoogte!

• 17 Juli 2012 - 20:42

Tonnie:

Hallo Peter en Gina, wat een prachtige nomadische reis tot nu toe. De foto.'s uit
    Sint Petersburg en Moskou zijn indrukwekkend. Bekend gezicht die grachten. Ben beetje jaloers op jullie trip behalve op de muggenbeten. Ooit met de boot in plaatsje Muggenbeet gelegen in Overijssel en sindsdien allergisch voor die beestjes. Mocht het weer hier eindelijk eens opknappen dan stappen wij ook weer eens aan boord om een kleine tocht te maken van Amersfoort via Amsterdam naar Aalsmeer.Inderdaad jammer dat het dan weer snel donker is in de avond, maar goed, we zijn al blij als het iets warmer gaat worden. We volgen jullie digitaal en genieten zo een beetje mee. Groetjes ook van Jaap en Thomas.

• 17 Juli 2012 - 21:03

Werner:

Hallo Gina en Peter.
    Wat jammer jullie zitten nu wel in de hoek waar de klappen vallen,eerst je mobiel gejat dan heb je een lekke band en waan je je in het plaatsje Muggenbeet in Friesland,daar stikt het ook van de muggen dus nooit heengaan! Een troost het wordt bij jullie mooi weer met zon en 22graden.Wij ztten op de helft wat temperatuur betreft en constant in de regen bah!Maar goed jullie gaan nu naar Stockholm en kunnen nu daar wat langer blijven tussen al die mooie blonde mensen met blauwe ogen zo mooi als de zee maar kijk er niet te lang in anders wordt je er zeeziek van.Zaterdag ga ik naar het afscheids feestje van Marielle en Niels en volgende week ga ik naar jullie huis en ga ik gelijk eens testen hoe stevig jullie huis gebouwd is.Ik heb namelijk de hele tennisclub uitgenodigd om een TNO test in de bar te houden. Nu ik wens je een goede reis en veel mooi natuur en en veel plezier!!
    Werner.